diumenge, de novembre 20, 2005

Una propuesta para el acuerdo

El divendres 21 d'octubre, que era el meu aniversari, el Miquel Iceta em va trucar a dos quarts de nou del vespre i em va preguntar:

- Com anem de diners?
- Bé -li vaig contestar- Per què?
- Quan tardaríem a fer un llibre? -va insistir-
- Unes tres setmanes -vaig replicar-
- Tres setmanes??? Això ho hem de tenir abans, en una setmana o deus dies...

Cinc dies després teníem el text, i amb una setmana més ja estava revisat i maquetat, a punt d'entrar a màquines, gràcies a la dedicació d'en Rafael Pascuet i a la disponibilitat de l'Editorial Mediterrània. Però llavors, el dia 3 de novembre, ens va preguntar: s'hi podria afegir el discurs de la Manuela d'ahir al Congrés? I és així com, finalment, el divendres 11 de novembre, tres setmanes després de la primera trucada telefònica, els llibres arribaven a la Campalans.

El dimecres 16 vam presentar el llibre a la Llibreria Blanquerna de Madrid, com bé ha explicat el Manuel Mas en el seu blog, amb la Manuela, el Miquel, l'Isidre Molas i el Javier Pérez Royo. La presentació va ser un èxit. Van assistir diputats socialistes de la Comissió Constitucional com el Ramón Jáuregui, el Javier Torres Vela, o el Juan Antonio Barrio, i periodistes de tots els mitjans, entre els que m'agradaria destacar l'Enric Juliana.

El llibre, que ja estem distribuint per tot Espanya, és un recull d'articles, discursos i intervencions del Miquel Iceta, la Manuela de Madre, el José Montilla i el Pasqual Maragall, al costat de textos explicatius de l'Estatut i articles d'opinió d'en Josep Ramoneda, el Javier Pérez Royo, la Núria Bosch, i el Vicenç Navarro. Us convido, doncs, a llegir-lo. El podeu demanar a la Fundació i, mentrestant, en podeu llegir la ressenya.