Una propuesta para el acuerdo

El divendres 21 d'octubre, que era el meu aniversari, el Miquel Iceta em va trucar a dos quarts de nou del vespre i em va preguntar:

- Com anem de diners?
- Bé -li vaig contestar- Per què?
- Quan tardaríem a fer un llibre? -va insistir-
- Unes tres setmanes -vaig replicar-
- Tres setmanes??? Això ho hem de tenir abans, en una setmana o deus dies...

Cinc dies després teníem el text, i amb una setmana més ja estava revisat i maquetat, a punt d'entrar a màquines, gràcies a la dedicació d'en Rafael Pascuet i a la disponibilitat de l'Editorial Mediterrània. Però llavors, el dia 3 de novembre, ens va preguntar: s'hi podria afegir el discurs de la Manuela d'ahir al Congrés? I és així com, finalment, el divendres 11 de novembre, tres setmanes després de la primera trucada telefònica, els llibres arribaven a la Campalans.

El dimecres 16 vam presentar el llibre a la Llibreria Blanquerna de Madrid, com bé ha explicat el Manuel Mas en el seu blog, amb la Manuela, el Miquel, l'Isidre Molas i el Javier Pérez Royo. La presentació va ser un èxit. Van assistir diputats socialistes de la Comissió Constitucional com el Ramón Jáuregui, el Javier Torres Vela, o el Juan Antonio Barrio, i periodistes de tots els mitjans, entre els que m'agradaria destacar l'Enric Juliana.

El llibre, que ja estem distribuint per tot Espanya, és un recull d'articles, discursos i intervencions del Miquel Iceta, la Manuela de Madre, el José Montilla i el Pasqual Maragall, al costat de textos explicatius de l'Estatut i articles d'opinió d'en Josep Ramoneda, el Javier Pérez Royo, la Núria Bosch, i el Vicenç Navarro. Us convido, doncs, a llegir-lo. El podeu demanar a la Fundació i, mentrestant, en podeu llegir la ressenya.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Rescat? Pacte fiscal? Parlem de números!

La ciutat és la gent (que hi viu, que hi treballa, que hi estudia...)

El Parlament i la llengua dels catalans